Sanctiewetgeving

Sanctiewetgeving

Op dinsdag 9 februari organiseert de Amsterdamsche Beurs Club een bijeenkomst waarbij Mark Wisse, advocaat bij Kennedy van der Laan het actuele onderwerp Sanctiewetgeving onder de loep neemt.
 
Sanctiewetgeving houdt de gemoederen binnen de verzekeringsbranche al enige tijd bezig. Startschot daarvoor was het onderzoek door DNB in 2013, waarbij werd vastgesteld dat verzekeraars “de processen om te controleren op sanctiewetgeving onvoldoende op orde hadden”. Sindsdien heeft DNB het toezicht op de naleving van sanctiewetgeving aanzienlijk verscherpt. In 2016 heeft DNB nieuwe themaonderzoeken naar sanctiewetgeving aangekondigd. En in de tussentijd blijft het onderwerp actueel. Sommige sancties worden met de tijd gewijzigd of ingetrokken dan wel nieuw in het leven geroepen. Denk aan de recente ontwikkelingen in de onderhandelingen tussen VS/Europa en Iran. Of aan de recente uitbreidingen op Nederlandse sanctielijsten, vanwege Nederlanders die afreizen naar Syrië. Kortom, in het huidige wereldbeeld staan sancties niet stil. Maar wat verstaan we precies onder sanctiewetgeving? En is de verzekeraar gehouden te toetsen op sanctiewetgeving? En rust die plicht niet op de makelaar, of wellicht op beiden? En hoe moet dan binnen de organisatie concreet vorm worden gegeven aan die toets? Enkele interessante vragen die op 9 februari a.s. de revue zullen passeren.

Mark Wisse adviseert en procedeert op het terrein van het verzekerings– en aansprakelijkheidsrecht en financieel toezicht op de verzekeringsbranche. Daarbij houdt hij zich in het bijzonder bezig met polisvoorwaarden en polisgeschillen, (online) distributie van verzekeringsproducten, de zorgplicht van assurantietussenpersonen en verzekeraars, de Wet op het financieel toezicht (Wft) en Sanctiewetgeving. 

Wij treffen elkaar voor deze bijeenkomst bij: Grand Cafe Restaurant De Bosbaan, “ op de kop van de Bosbaan, aan de kant van Amsterdam”  Zie voor het adres en de route ook:  www.debosbaan.nl/route

Ontvangst om 17.30 uur met een broodje
Start lezing: 18.15 uur
 

U kunt zich onderstaand aanmelden.

 
met vriendelijke groet

 
Bestuur Amsterdamsche Beurs Club

Gegevens van de bijeenkomst

Startdatum / tijd 9 februari 2016 18:15
Einddatum / tijd 9 februari 2016 20:00
Prijs per persoon Gratis
Locatie Grand Cafe Restaurant De Bosbaan
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Geplande bijeenkomsten

Er zijn geen bijeenkomsten gepland
quotes04.jpg